Workshop Kindermassage

Dinsdagavond 6 juni is er een kleinschalige workshop kindermassage van de rug.


Wensen en grenzen

Het masseren van je kind is ook een mooie manier van aanraking. Het maakt jullie band sterker en je kind leert voelen. Het ontdekt wat het fijn vindt en wat niet… Jouw kind leert zo om, binnen de veiligheid van je eigen gezin, wensen en grenzen aan te geven. Zo leren ze baas te worden over hun eigen lichaam en groeien ze op tot sterke pubers die weten wat ze willen!

Uit de drukte, in de rust
Kindermassage is een liefdevolle massage waarin niet zozeer ingewerkt wordt op de spieren. Het geeft ontspanning, verbinding, liefde en bewustwording. In die kleine koppies kan het soms erg vol zijn. Vooral na een drukke dag. Kinderen raken soms volledig overprikkeld. Nadenken wordt dan moeilijk. Het denken is niet meer verbonden met het voelen en daar gaat het vaak mis, met veel frustratie tot gevolg. Aanraken, voelen en luisteren naar elkaar geeft weer verbinding en balans. En als kinderen op jonge leeftijd al leren om te ontspannen en ontprikkelen, dan hebben ze daar later ook veel profijt van! In de Bijbel staat zelfs dat we ons moeten haasten om de rust in te gaan ;-) 

Lichamelijke en mentale uitdagingen
Drukte, stress en opgekropte emoties kunnen lichamelijke klachten oproepen zoals buikpijn, hoofdpijn en slecht slapen. De workshop kindermassage is een mooie stap om je kind te helpen ontspannen en het slapen te verbeteren. Massage vermindert angst en stress, het versterkt het immuunsysteem en verbeterd cognitieve functies zoals een beter geheugen, meer aandacht en een groter probleemoplossend vermogen.

Voor wie is de workshop kindermassage bedoeld?
De cursus kindermassage is bedoeld voor moeders of verzorgers van kinderen vanaf 7 jaar. Deze workshop is een mooie manier om te ontdekken wat massage kan doen. Vindt je het zelf ook leuk? En wat vindt je kind er van om gemasseerd te worden? De deelnemers leren de massage toepassen op elkaar. Thuis kan je zelf met je kind aan de slag.

Kan iedereen het leren?
Massage is niet zo moeilijk. Sommige handelingen zal je moeiteloos oppakken en andere vergen wat oefening. Omdat je niet focust op het masseren van de spieren kan er niet veel mis gaan.

Is kindermassage ook voor mijn kind geschikt?
Elk kind heeft min of meerdere mate behoefte om aangeraakt te worden. Het ene kind kan er geen genoeg van krijgen en het andere kind is daar terughoudender in. Ook als jouw kind moeite heeft met ontspannen door aanraken dan kan kindermassage extra handvatten geven. Laat het doel van de kindermassage verbinding maken zijn. Dus niet alle massagehandelingen van A tot Z afwerken... In de workshop leer je speelse creatieve manieren toe te passen om in contact te blijven.

Bij de workshop oefenen de deelnemers op elkaar en dit komt er aan bod...
Leren masseren van:
Rug
Theorie en praktijk over:
Basisregels
Hoe creëer je een fijne plek om te masseren
Het lichaam vertelt... wat kan je doen bij klachten
Wensen en grenzen
Welke essentiele olie kan de massage ondersteunen

Praktisch 
Wanneer: dinsdagavond 6 juni van 19.30 uur tot ca 22.00 uur
Waar: bij mij in de praktijk in Bunschoten Spakenburg
Kosten: 47 euro ipv 57 euro (introductieprijs)
Wat krijg je er bij: duidelijke instructie, een flesje massageolie en lekkere koffie / thee met wat lekkers. 
Aantal deelnemers: maximaal 4

Nog leuk om te weten…

De workshop kindermassage is universeel. Je kunt dus naast je kind(eren) ook je partner masseren ;-) Kindermassage is dus het perfecte cadeau voor je kind, jezelf en je partner! 


Heb je vragen over deze workshop of wil je je opgeven, bel me gerust of stuur me een email.

 - 0615499121