Wat is Cupping Therapie?

Met Cupping Therapie is het mogelijk om de huid plaatselijk vacuüm te trekken. Het stimuleert de doorbloeding, prikkelt het bindweefsel en je spieren zullen sneller soepel worden.

Het ziet er misschien apart uit maar het voelt echt aangenaam.

In overleg kan ik dit gebruiken tijdens jouw massage. Hier hoef je niks extra's voor te betalen.

Hoe werkt Cupping Therapie?

Misschien heb je wel eens een vacuüm pompje gezien om gif van een insectenbeet te uit te zuigen. Cupping Therapie werkt volgens hetzelfde principe. De cup is alleen wat groter en wordt minder hard vacuüm getrokken. Zo kan de cup gemakkelijker over de spieren bewogen worden om de doorbloeding te stimuleren. Het is een intensieve maar ook aangename manier om de spieren weer soepel te krijgen.

Daar waar in spieren extreme blokkades aanwezig zijn kan de cup plaatselijk sterker vacuüm getrokken worden. Wanneer de cup een aantal minuten op dezelfde plek geplaatst wordt ontstaat er hetzelfde effect als bij een zuigzoen. Er kan dus een paarse plek ontstaande na een paar dagen weer verdwijnt. Dit is niet raar, maar een natuurlijke reactie. Het lichaam zal hard aan het werk gaan om de losgekomen afvalstoffen af te voeren.

Het toepassen van cups is uitermate geschikt bij:

hoofdpijn en migraine, nek en schouderklachten, rugklachten, slechte bloeddoorstroming, fibromyalgie, cellulitis en stress.

De cups kunnen beter niet gebruikt worden bij:

extreme vermoeidheid, zwangerschap, slechte huidconditie, hartproblemen, extreme hoge of lage bloeddruk, trombose en kanker.

Voor vragen over Cupping Therapie kan je altijd contact met me opnemen!