Wellness Klooster - gesloten per mei 2021

Ons Wellness Klooster biedt rust, focus en bezinning van een klooster in combinatie met warmte, aandacht en ontspanning. In ons gastenverblijf hebben we een heerlijke sauna, luxe ligbad, buitendouche en natuurlijk mogelijkheid voor een weldadige massage. We hebben een paar prachtige mid-week-arrangementen voor je samengesteld! Zo'n kloosterweek wordt ook wel een retraite genoemd. Maar wij bieden naast de retraite dus ook heerlijke genietmomentjes!

Er was eens een vlieg…

Er was eens een vlieg. Hij zat de hele tijd tegen een lichtkoepel te beuken, want hij wilde er uit, maar elke keer dat hij het probeerde, werd hij vermoeider en vermoeider. Na honderd, misschien wel duizend keer proberen, had hij geen energie meer. Dus landde de vlieg compleet uitgeput op een tafel die daaronder stond. Er was iemand die dat allemaal van een afstandje bekeek en zag dat deze vlieg alleen maar zijwaarts hoefde te vliegen om uit zijn benarde situatie te komen. Hij had medelijden met hem, dus hij ving hem en zette hem uit in de tuin. De vlieg vloog vrolijk weg en was vanaf toen zó gelukkig: hij zag veel bloemen met heerlijke geuren, hij zag eindeloze ruimte, hij zag een boomgaard met picknickende mensen, hij zag te veel om op te 'zoemen'. Maar het meest blij werd hij van de dampende paardenkeutels, die hij verderop tegenkwam.

Zo is het vaak ook met ons: we proberen eindeloos op dezelfde manieren onze situatie te verbeteren. Maar elke keer komen we weer op (bijna) hetzelfde punt uit. Als je van een afstandje kan kijken, zie je ineens een heel ander perspectief. Een perspectief met veel nieuwe mogelijkheden. Om van een afstandje naar je leven te kunnen kijken, is ons Wellness Klooster bij uitstek geschikt. En de gesprekken en oefeningen die je van ons krijgt, helpen daar nog extra bij. Tenminste als je voor deze gesprekken en oefeningen kiest (afhankelijk van het arrangement). Kortom, als je helemaal tot over je oren in de drukte zit, dan is dat andere perspectief onmogelijk om te zien. Juist daarom kan even helemaal ‘Uit de Drukte’ zo heilzaam!

Rust & genieten

Natuurlijk kan je bij ons ook alleen genieten of tot rust komen. Had je bijvoorbeeld al gelezen dat er een heerlijke sauna, luxe ligbad en buitendouche zijn? Maar je kunt ook (net als de vlieg) genieten van de geuren van veel bloemen in de paleisachtige tuin of relaxen in de boomgaard, waar een hangmat aanwezig is, evenals een zitje. En je kunt er ook heerlijk picknicken op een kleedje in het gras. Op het boerenlandweggetje kun je lekker wandelen tussen de weilanden, koeien en paarden. Of knuffel je liever met de pony’s aan de overkant? Er zijn trouwens ook fietsen aanwezig.

Op zoek naar God

Geloof je in God, dan is het Wellness Klooster een ideale plek om tijd met Hem door te brengen. Maar ongeacht wat of waarin je gelooft, je kunt altijd bij ons terecht voor een gesprek over levensvragen, het geloof of voor gebed.

Praktisch

Het Wellness Klooster is een vleugel van onze woonboerderij. Het biedt plek voor maximaal twee personen. Dus kom alleen, met je partner of spreek met iemand af om samen te gaan. Doordat er maximaal twee personen kunnen verblijven, voelt het verblijf als heel persoonlijk. Op het erf, in de ruime tuin en in de boomgaard is er genoeg ruimte om je in je eentje in alle rust terug te trekken. We hebben namelijk diverse zitjes verspreid over het terrein.

Geen psychologen

Sommige arrangementen bevatten gesprekken en/of oefeningen. Wij zijn echter geen psychologen en we willen dat je je daar bewust van bent. We kunnen je daarom ook niet begeleiden als je psychisch te diep in de put zit (bijv: zware depressie, last van psychoses of suïcidaal). Wij zouden je dan onvoldoende veiligheid kunnen bieden. Twijfel je of een rustweek in het Wellness Klooster een goed idee is voor jou op dit moment? Bepreek het dan eerst met je psycholoog, huisarts of therapeut. Je kunt ook overwegen om je in het Wellness Klooster te laten begeleiden door je eigen psycholoog of coach.