Hotstone Massage

De hotstone massage is boven alles een weldaad om van te genieten

Voor de hotstone massage gebruik ik gladde zwarte basalt stenen. Dit is een hard en ijzerhoudend vulkanisch gesteente wat de warmte goed vasthoudt en op een natuurlijke wijze doorgeeft aan het lichaam. De temperatuur van de stenen is tussen de 45 en 50 graden. Hoe groter de steen is, hoe meer warmte hij draagt. De warmte van de stenen dringt tot 3 à 4 cm in de spieren door. Het stimuleert allerlei fysieke processen, zoals de bloed- en lymfecirculatie, orgaanactiviteiten en ontgiftings- en herstelprocessen. Deze massagevorm is geschikt bij spanning en stress, spierklachten, gewrichtsproblemen en slechte doorbloeding.

Wanneer is hotstone massage goed voor jou?

Als jij veel behoefte hebt aan warmte en een diepe ontspanning is hotstone massage zeker het proberen waard! Ook als je het lastig vindt om te ontspannen en je over te geven, zullen de warme stenen je hierbij helpen. Deze behandeling wordt trouwens ook zeer gewaardeerd door mensen met fibromyalgie, artrose en reuma (als er geen ontsteking is).

Wanneer kan je beter niet voor een hotstone massage kiezen?

Bij ernstige hart- en vaataandoeningen, huidaandoeningen, infecties en ontstekingen is deze vorm van massage sterk af te raden.

Hotstone massage wordt in de zomer bij hoge temperaturen niet gegeven. Het lichaam moet bij deze massage de opgenomen warmte van de stenen kwijt kunnen. Bij hoge temperaturen krijgt het die kans niet, waardoor er negatieve bijwerkingen kunnen optreden.


Tarieven Hotstone Massage:
60 minuten 69 euro 
80 minuten 84 euro