Zwangerschaps­massage

Ben je zwanger? Dan gaat er nogal wat veranderen in je leven. In deze periode ben je jezelf aan het voorbereiden op allerlei veranderingen. Je bent druk met diverse controles, namen verzinnen, het inrichten van de babykamer, het kopen van allerlei spulletjes, etc. Kortom, een drukte van jewelste. Daarnaast ben je zelf ook aan het veranderen. Je lichaam verandert: je buik wordt dikker, de huid gaat gespannen aanvoelen, je kunt sneller moe zijn en er kunnen zich heel wat lichamelijke klachten voordoen. Jouw emoties en gevoelens gaan een eigen leven leiden onder invloed van al die veranderingen en hormonen. Gelukkige gevoelens en onzekere gevoelens kunnen erg door elkaar heen gaan lopen.

Tijd voor jezelf: een massage tijdens je zwangerschap

Hoe heerlijk is het om even tijd voor jezelf te nemen? Even stil te staan bij al deze veranderingen? Je bewuster te worden van dat wonderlijk leventje dat in jouw buik groeit? Uit onderzoek blijkt dat massage pijn vermindert, slapen bevordert, vocht afdrijft en het immuunsysteem versterkt. Massage bevordert tevens de band tussen moeder en kind. Doordat tijdens de zwangerschap door massage het oxytocinesysteem geactiveerd is, begin je met meer vertrouwen aan de bevalling, is de pijndrempel verhoogd en zijn de weeën effectiever. Dit heeft een positief effect op de duur van de bevalling en jouw bevallingsbeleving.

Maandelijkse massage…

Zwanger? Ervaring leert dat vanaf de 20ste week een maandelijkse massage positieve effecten heeft voor zowel moeder als kind. Om het oxytocinesysteem maximaal te stimuleren voorafgaand aan de bevalling wordt aanbevolen om de laatste maand van de zwangerschap wekelijks voor een massage te komen. Naarmate je verder in de zwangerschap komt, wordt de behandeling zo nodig aangepast: je kunt dan bijvoorbeeld zittend behandeld worden. Of lekker op je zij met ondersteuning van een speciale kussen.

Cadeautip

Een kersverse moeder verdient juist na haar bevalling een fijne massage. Geef haar een ontspannen massage cadeau! Echt, ze kan het zo goed gebruiken! En ik heb mooie bonnen om cadeau te geven.Tarief Zwangerschapsmassage:
Massage 60 minuten: 65 euro