Uit de Drukte

Uit de Drukte is een plek waar je echt tot jezelf kan komen. Heb je even een moment voor jezelf nodig? Kom dan heerlijk genieten van een weldadige massage bij Uit de Drukte, de Massagepraktijk van Sabrina (alleen vrouwen). Wil je liever wat langer de tijd nemen om tot rust te komen? Maak dan een stap naar jezelf en kom een midweek genieten in ons Uit de Drukte Wellness Klooster (voor mannen en vrouwen).

Ontfocussen

Er wordt steeds meer van ons ge-eist en de maatschappij wordt steeds complexer. Om ons te wapenen hiertegen gaan we steeds harder werken en steeds meer focussen. Alleen de oplossing ligt hierin niet. Door steeds harder te werken en meer te focussen worden we steeds minder creatief en zien we steeds minder oplossingen. We krijgen een soort tunnelvisie. Als je dat langdurig doet, kun je zelfs in een burn-out terechtkomen. De oplossing ligt juist in het ontfocussen: het dagdromen, chillen, tot ontspanning komen. Dat lijkt heel tegennatuurlijk, maar waarschijnlijk ken je het wel: tijdens het douchen of na een nachtje slapen heb je ineens een oplossing voor dat grote probleem. Juist door te ontfocussen tap je in het onbewuste, die een 200.000 grotere verwerkingscapaciteit heeft dan ons bewuste brein (Bron: Ap Dijksterhuis) en dus vele malen slimmer is. Volgens psychiater & hersenonderzoeker Dr. Srini Pillay ligt juist in het ontfocussen de oplossing om creatiever te worden en oplossingen te vinden voor de problemen in je eigen leven en de steeds complexere problemen van deze tijd. Ook Mark Tigchelaar beveelt dit aan in zijn boek Focus aan/uit. (Hetzelfde principe is hier uitgelegd met de anekdote van de vlieg.)

Even Uit de Drukte

Daarom is het zo belangrijk wat wij aanbieden: even Uit de Drukte. Hetzij voor een uurtje met een massage, of voor vijf dagen in ons Wellness Klooster. Je lichaam heeft die ontspanning nodig, maar je geest nog meer. Veel groten der aarde en briljante geesten zonderen zich vrij regelmatig af van de buitenwereld om weer tot nieuwe inzichten en energie te komen. Ze reflecteren, bezinnen, stellen zichzelf levensvragen en vernieuwen hun relatie met God. Ook laten ze dan dingen los, die zwaar op hen drukken. Je kijkt dan letterlijk en figuurlijk met een afstandje naar je leven, als een soort helicopterview, waardoor je je uitdagingen anders gaat ervaren: want vanaf de hoogte lijken bergen (waar je als een berg tegenop ziet), ineens rimpelingen in de oppervlakte.

Waarde

Veel mensen kiezen pas voor een massage of rustweek als het kalf verdronken is: als ze in de burn-out zitten, ze gezondheidsklachten ervaren, hun spieren vastzitten etc. Het is vaak zelfs makkelijker om met je auto naar de garage te gaan, dan om zelf een pitstop te nemen. Maar wie is er meer waard? Je auto of jij? Wat als je jezelf zóveel waard vind dat je jezelf regelmatig trakteert op een massage en/of rustweek? En het mooie is, niet alleen jij profiteert ervan: na zo’n rustweek of rustmoment kun je weer het beste deel van jezelf aan anderen geven! Want zij zijn dát waard!

Gevoel

Door massages of een rustweek, kom je ook dichter bij je gevoel. Waardoor je sneller en beter aanvoelt wat goed voor je is, waar je grenzen zijn, waar je blij van wordt, welke richting je uit moet en wat God tot je spreekt. Ook kom je er makkelijker achter wat je dwars zit. Het is namelijk de kunst om niet alleen de ‘positieve’ gevoelens te voelen, maar ook de ‘negatieve’. Het liefste stoppen we die weg, overstemmen we die of ‘horen’ we die simpelweg niet door ons razend drukke leven. Maar juist de ‘negatieve’ emoties zijn heel nuttig, want die hebben ons van alles te vertellen. Als we leren begrijpen waar ze vandaan komen, dan gaan we groeien. En dát is het meer dan waard om het voelen van je negatieve emoties aan te gaan!

Wil je meer weten over de Massagepraktijk of het Wellness Klooster? Klik dan op de knoppen hieronder.

Massage voor vrouwen Wellness Klooster